top of page

Bouw met Advieskracht aan uw vermogen.

Advieskracht vermogensopbouw.

'Het financiële doel dat rijk denkende mensen nastreven, is vrijheid, niet rijkdom!'

Felicia Woodside

Het is eigenlijk een vreemde wereld. Op tv en social media laat iedereen zijn hele hebben en houden zien. Alle taboes worden beslecht. Alles behalve als het om geld gaat. Op een of andere manier kleeft er een negatief imago aan geld terwijl het zo een cruciale rol speelt in onze wereld. Bijna alles draait tegenwoordig om geld. In het onderwijs wordt er maar bitter weinig aandacht besteed aan financiële educatie. En met de adviezen van het Nibud kom je ook niet echt verder. Zelfs via Google is er weinig te vinden over hoe je verstandig met geld om gaat.

 

Mensen maken vaak hun hele leven lang verkeerde keuzes als het om geld gaat, met als resultaat dat de meeste mensen zelf nauwelijks een vermogen opbouwen. In een wereld vol met informatie, ontbreekt het doorgaans aan financiële wijsheid. Natuurlijk weten veel financieel adviseurs best het een en ander van bepaalde producten. Maar waar het om zou moeten gaan, is het antwoord op de vraag of je dergelijke financiële producten überhaupt nodig hebt. Het antwoord op de vraag luidt in verreweg de meeste gevallen trouwens 'nee'. Wij willen dat veel te dure lijfrentepolissen, woekerhypotheken en slechte beleggingsfondsen je bespaard blijven.

 

Het is goed een gezond wantrouwen te hebben tegen alle nieuwe financiële producten die ongetwijfeld zullen volgen. Producten die bijna niemand echt goed begrijpt, die veel beloven en weinig voor jou doen.

Wij houden het graag simpel. Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als het om geld gaat is simpeler eigenlijk altijd beter!

 

Wij vergelijken het wel eens met een dieet. Er is heel veel informatie over te vinden, ook heel veel producten en diensten. Wonderpilletjes die je een geweldig figuur beloven. Maar veel van die informatie is overbodig en producten werken niet. Het is eigenlijk super simpel. Minder calorieën binnen krijgen dan je verbruikt op een dag. Maar je moet het wel consequent blijven volhouden. Verre weg de meeste mensen lukt dat niet. Zeker niet als het een tijdelijk 'crash dieet' is en niet een nieuwe levensstijl wordt. Zo is het ook met geld. Minder uitgeven dan er binnenkomt. Doe je dit voor even om ergens voor te sparen en geef je het vervolgens uit, dan bouw je geen vermogen op. Daarvoor is een andere kijk op geld nodig. Zoals Ben Mandemakers ooit zei:

 

'Iedereen kan rijk worden, feitelijk is dat alleen een kwestie van discipline. Het werkelijke probleem is zelfbeheersing, daar zijn vele niet toe in staat.' 

 

Daar waar mensen een personal trainer en/of voedingsdeskundige in de arm slaan voor advies om af te vallen en te sporten, zo kun je bij Advieskracht, advies en begeleiding krijgen bij het opbouwen van vermogen. Zodat jouw droom straks werkelijkheid is. Wij helpen jou om betere financiële keuzes te maken en zorgen er voor dat je geldwijzer wordt, om zo bij te dragen aan jouw geluk.

1

Kennismaking.

Na afloop weet je precies wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten!

Het adviestraject begin met onze kennismaking. Wij inventariseren op hoofdlijnen je doelstellingen, risicobereidheid, kennis, ervaring en financiële positie. Het is voor ons beiden van belang om tijdens dit gesprek erachter te komen wat Advieskracht voor jou kan betekenen. Verder informeren wij jou uitgebreid  over de inhoud van onze dienstverlening en de kosten van onze werkzaamheden. 

Het kennismakingsgesprek duurt één tot anderhalf uur, is geheel vrijblijvend en voor rekening van Advieskracht. Het gesprek kan plaatsvinden bij jou thuis, bij ons op kantoor of op locatie. In de ochtend, avond of zelfs in het weekend. Kortom wanneer het jou het beste uit komt. Niet alleen flexibel maar ook snel. Vaak kunnen wij binnen 24 uur met elkaar in gesprek.

Op basis van ons kennismakingsgesprek besluit jij of je van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Na het gesprek ontvang je een overzicht van wat wijvoor jou ga doen en wat de kosten daarvoor zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ga jij akkoord? Dan plannen we een tweede gesprek.

2

Beeldvorming.

Inventarisatie en Analyse

In deze fase gaan verder met inventariseren, maar wel op een veel gedetailleerder niveau dan bij de kennismaking. Het is erg belangrijk dat wij tijdens het adviesgesprek over alle relevante gegevens van je huidige financiële situatie beschikken. Wij zullen ervoor zorgen dat alle relevante thema's aan bod komen. Zo bespreken we uitvoerig je Doelstelling en Horizon, je Financiële Positie, Risicobereidheid, alsmede je Kennis en Ervaring. Hieruit volgt jou persoonlijk klant- en risicoprofiel.

 

3

Oplossing.

Advies

In deze fase vertalen wij je klant- en risicoprofiel, naar een passend advies. Hierin komt naar voren of een product nodig is en zo ja, welk product dan passend is. In sommige situaties kan het niet anders dan een bepaald product aan te bieden, maar zoals in de inleiding al aangegeven is er vaak geen bijzonder product nodig. Ook wij hebben een gezond wantrouwen voor allerlei bijzondere producten. Een eenvoudig beleggingsaccount of de juiste spaarrekening is vaak al voldoende om je doelstellingen te behalen. Zoals al aangegeven houden wij het graag simpel. Wij lichten het advies en de consequenties daarvan toe en leggen dit vast in een adviesrapport. Hierin zetten wij de kenmerken, kosten en risico's op een rijtje. Daarnaast vind je hierin terug:

Wat het advies betekend voor je financiële positie (hoeveel moet je inleggen?)

Wat er gebeurt met je financiële situatie bij verschillende gebeurtenissen die kunnen optreden (overlijden, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, pensioen)

Wat er gebeurt als het tussentijds minder goed gaat met de beleggingen en/of als er uiteindelijk minder is opgebouwd dan verwacht. Dus niet alleen welke risico's, maar vooral wat de consequenties van deze risico's zijn voor jou.

4

Nazorg.

Advieskracht Service

Ook na de start van jouw persoonlijk financieel plan om vermogen op te bouwen, kun je op Advieskracht rekenen. Dan begint het moeilijkste gedeelte pas en nazorg is dan ook van groot belang. Gedurende de periode van vermogensopbouw en ook daarna staan wij je met raad en daad bij. Zo kunnen wij er voor zorgen dat je ook bij wijzigingen van bijvoorbeeld je risicobereidheid of je financiële positie een redelijke kans blijft houden op het behalen van je doelstellingen. Ook als je tussentijds met vragen komt te zitten, zijn wij er voor je.  Dit is Advieskracht Service. Met Advieskracht Service Goud zorgen wij ervoor dat jij geen omkijken meer hebt naar het opbouwen van vermogen en geen zorgen hebt over je financiën. Alleen een beleggingsabonnement in combinatie met het Brons-abonnement is natuurlijk ook mogelijk.

Beste hypotheekadviseur • Goedkoopste hypotheek • Hypotheekadvies Limburg • Hypotheek afsluiten

bottom of page