top of page

Hypotheek

adviestraject.

Erkend Financieel Adviseur

Wat zijn de voordelen van hypotheekadvies van Advieskracht?

Gespecialiseerd in de financiering en betaalbaarheid van je woning.

Wij helpen jou om je nieuwe huis te financieren.

Kijk verder dan je hypotheek
Wij staan voor je klaar in elke levensfase.

Ook wanneer jij bijvoorbeeld je hypotheek wilt oversluiten, of als je terugvalt in inkomen.

 

Bewezen deskundig en altijd up-to-date
Erkend Financieel Adviseur is een keurmerk. Om dit keurmerk te houden moet men

  • zich aan strenge regels houden

  • geldige wettelijk verplichte diploma’s hebben

  • zich doorlopend bij laten scholen

 

Creëert overzicht in je financiële mogelijkheden
Wij helpen jou je financiële situatie in kaart te brengen. Advieskracht zorgt voor overzicht, inzicht en samenhang in jouw financiën.

Integer en persoonlijk financieel advies

Het gaat mij om jouw wensen en belangen.

Eerlijk over kosten
Advieskracht is transparant en maakt vooraf precies duidelijk op welke kosten je moet rekenen. Een kostenloos oriënterend gesprek verplicht je tot niets.

Je weet precies wat je kunt verwachten
Je krijgt vooraf een dienstverleningsovereenkomst (DVO) waar precies in staat wat wij voor je gaan doen.

 

Vinger aan de pols
Je situatie, wensen en voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Wij adviseren jou betreffende je huidige situatie, wensen voor de toekomst en sturen bij waar nodig.

 

Ik hou me aan de beroepscode voor Erkend Financieel Adviseurs
De Erkend Financieel Adviseur heeft een beroepscode. Dit betekent onder meer dat hij altijd juiste en volledige informatie geeft en dat wij jou gegevens geheimhouden.

 

Het adviestraject van Advieskracht.

Hoe komt je hypotheekadvies tot stand?

Het afsluiten van een hypotheek kost tijd en vraagt de nodige deskundigheid. Op basis van een zorgvuldige analyse van jouw situatie, wensen en doelstellingen voor de toekomst, voorzien wij jou van een persoonlijk advies betreffende een hypotheek die past bij jou, voor nu en voor de toekomst. Het adviestraject bevat 5 fases.

1

Kennismaking.

Na afloop weet je precies wat je van Advieskracht kunt verwachten en wat wij van jou verwachten!

Het adviestraject begin met onze kennismaking. Wij inventariseren op hoofdlijnen je doelstellingen, risicobereidheid, kennis, ervaring en financiële positie. Het is voor ons beiden van belang om tijdens dit gesprek erachter te komen wat wij voor je kunnen betekenen. Verder word je uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van onze dienstverlening en de kosten hiervan. Wij geven je inzicht in je maximale hypotheek en de daarbij behorende maandlasten, zodat je op zoek kunt naar een nieuw huis, of in gesprek kunt met een aannemer voor de verbouwing.

Het kennismakingsgesprek duurt één tot anderhalf uur, is geheel vrijblijvend en kostenloos. Het gesprek kan plaatsvinden bij jou thuis, bij ons op kantoor of op locatie. In de ochtend, avond of zelfs in het weekend. Kortom, wanneer het jou uitkomt. Niet alleen flexibel maar ook snel. Binnen 24 uur kunnen we met elkaar in gesprek.

Op basis van het kennismakingsgesprek besluit jij of je van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Na het gesprek ontvang je een overzicht van hetgeen wij hebben besproken, wat wij voor je gaan doen en de kosten daarvoor. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ga jij akkoord? Dan gaan wij voor je aan de slag.

2

Beeldvorming.

Inventarisatie en Analyse

De fase van de beeldvorming kan worden onderverdeeld in de fase 'inventarisatie'  en de fase 'analyse'. 

 

'Inventarisatie'

In deze fase gaan wij verder met inventariseren, maar wel op een veel gedetailleerder niveau dan bij de kennismaking. Het is erg belangrijk dat wij tijdens het adviesgesprek over alle relevante gegevens van je huidige financiële situatie beschikken. Wij zorgen ervoor dat al jouw relevante gegevens, kenmerken, wensen en behoeften, die nodig zijn voor een passend hypotheekadvies, aan bod komen.

 

Tevens inventariseren wij welke bestaande voorzieningen je hebt en voor welke uitkeringen je nu en in de toekomst in aanmerking komt. Hierbij spelen ook wettelijke voorzieningen een rol. Daarnaast zullen wij je tijdens deze fase in algemene zin informeren over de voor jou mogelijke hypotheekconstructies.

'Analyse'

In deze fase vertalen wij de relevante informatie uit de 'inventarisatie' naar de mogelijkheden voor een hypotheek. Jou mogelijkheden worden op basis van jouw individuele gegevens doorberekend en cijfermatig uitgewerkt. Hierbij wordt ook jou toekomstige financiële positie betrokken. 

3

Oplossing.

Advies

In deze fase geven wij op basis van alle verzamelde informatie advies in welke hypotheekconstructie goed aansluit op de uitkomsten van de analyses, past bij jou huidige situatie en wensen voor de toekomst. Daarbij houden wij ook rekening met alle relevante fiscale aspecten voor zover die gelden of redelijkerwijs in jou situatie te voorzien zijn. Het advies wordt op basis van jouw persoonlijk klantprofiel opgesteld. Hierbij worden hypotheken, rentetarieven en voorwaarden voor jou vergeleken. Tevens worden financiële gevolgen van eventuele veranderingen, zoals verlies van inkomen, gezinsuitbreiding, meer of minder verdienen en met pensioen gaan, doorberekend.

Het advies wordt dusdanig geformuleerd dat jij begrijpt hoe het advies aansluit op jou doelstellingen, financiële positie, risicobereidheid, kennis en ervaring. Daarbij wordt het advies nog besproken en toegelicht. Per hypotheek bespreken we de voor- en nadelen. We nemen alle berekeningen door, zodat je precies weet hoe het zit. Wij leggen de benodigde informatie en het klantbeeld met de gegevens over de geadviseerde oplossing vast. Je krijgt dit klantbeeld en het advies mee. Hiermee heb jij al het inzicht om zelfverzekerd keuzes te maken. Natuurlijk helpen wij jou daarbij.

4

Bemiddeling.

Keuze gemaakt?

Dan is het tijd om je hypotheek af te sluiten. Dit gebeurt meestal nadat je de koopakte hebt getekend. Wij vragen de hypotheek en eventuele verzekeringen voor je aan, verzorgen het papier- en regelwerk en na jouw akkoord het definitief afsluiten van je hypotheek. Vervolgens zorgen wij dat alle stukken bij de notaris zijn op het moment dat de aktes gaan passeren.

5

Nazorg.

Advieskracht Service

Ook na het afsluiten van je hypotheek kun je op ons rekenen. Gedurende de looptijd van de hypotheek en als je wilt nog veel langer. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je ook bij wijzigingen van bijvoorbeeld je risicobereidheid of je financiële positie een redelijke kans blijft houden op het behalen van je doelstellingen. Ook als je tussentijds met vragen komt te zitten, zijn wij er voor je. Deze vorm van nazorg is van groot belang. Dit is Advieskracht Service.

 

Advieskracht Service is er in drie verschillende vormen en maten, zodat er altijd een service is die bij jou past. Zo zorgen wij ervoor dat jij geen omkijken meer hebt naar je financiën en onbezorgd kunt wonen. 

bottom of page